BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kézben tartott befektetések – tőzsde mobileszközökön

Sokat változott a hazai tőzsde világa az elmúlt 20 évben.

Nem csak a Wall Streetről ismert nyílt kikiáltásos rendszert váltotta fel az online kereskedés, de a 90’-es években még ismeretlen, új termékek is bevezetésre kerültek – gondoljunk csak egy DAX certifikátra, amellyel már néhány ezer forintos befektetéssel Németország 30 legfontosabb tőzsdei cégének árfolyammozgására tudunk spekulálni. A kisbefektetők számára is megnyílt tehát az út, napjainkban már olyan befektetési termékeket érhetnek el, amelyeket korábban csak a „nagyoknak” lehetett.

Az okostelefonokra fejlesztett tőzsdei alkalmazások magukkal hozták a fiatal generáció tőkepiacok iránti érdeklődését is. Ennek egyik bizonyítéka, hogy a közelmúltban több középiskolások számára szervezett kereskedési verseny is megrendezésre került.

Ma már nem csak otthoni vagy munkahelyi számítógépünkről köthetünk tőzsdei ügyleteket, hanem akár tömegközlekedésen utazva, vagy éppen kedvenc csapatunk mérkőzésének szünetében, anélkül hogy elhagynánk kényelmes fotelünket. A mobil applikációk terjedését jól mutatja, hogy egyes statisztikák szerint 2013 januárjában Androidra és iPhonera együttesen több mint 16 millió letöltést indítottak el hazánkban. Az új alkalmazások új funkciókkal is bővülnek: lehetőség van például árfolyamriasztás beállítására, így azonnal értesülünk, ha az általunk figyelt instrumentum elér egy számunkra fontos árszintet.

Fentiekre kitűnő példa az Erste Befektetési Zrt. iPad applikációja, a piacon jelenleg egyedülálló Erste Market HD, melyben az átláthatóság és egyszerűség párosul a modern technikával.

Online kereskedés!
Kereskedjen online a NetBroker, a NetBrokerPRO-ban, az Erste Market HD-ban vagy az Erste Trader-ben, kedvező feltételek mellett!
 
Elérhetőségeink
Tel.: +36-30/6430063,
E-mail: [email protected]

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.