BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Negyvenéves sikertörténet a mezőgazdaságban: KITE Zrt.

Idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját Magyarország egyik legnagyobb mezőgazdasági cége, a KITE Zrt. A kerek jubileum alkalmából összegyűjtöttünk néhány, a nagy nyilvánosság előtt talán kevésbé ismert érdekességet a cég történetéből.

1. A KITE Zrt. 100%-ig magyar tulajdonú vállalat. Részvényesei a dolgozók, illetve termelők, magánszemélyek és más vállalkozások. A központ Nádudvaron van, de a cég országos alközponti hálózattal rendelkezik.

2. Fő profilja a vetőmag-, műtrágya-, növényvédőszer-, gép- és gépalkatrész-kereskedelem. Ezenkívül jelentős még a kertészeti, öntözés és környezetápolási üzletága. A KITE nagy hangsúlyt fektet a szaktanácsadásra és az innovatív mezőgazdasági technológiák magyarországi elterjesztésére, beleértve a kutatás-fejlesztési projekteket is. A KITE Zrt. rendelkezik ma Magyarországon a legnagyobb létszámú mezőgazdasági gépszerviz hálózattal.

3. A cégnek fontos szerepe van a mezőgazdasági finanszírozásban is.
Növénytermesztés finanszírozási (rövidhitel) állománya nagyobb, mint a legtöbb hazai bank hasonló kerete.

4. A KITE évtizedek óta a John Deere kizárólagos hazai forgalmazója. Azontúl, hogy értékesíti a világ legnagyobb mezőgazdasági gépgyártójának termékeit, számos fejlesztéssel járult hozzá a John Deere magyarországi népszerűségéhez. A legutóbbi ilyen innováció a GPS-jeleket földi rádiójelekkel korrigáló RTK-rendszer, melynek révén a mezőgazdasági gépek 2-3 cm-es pontossággal, vezető nélkül haladnak és fordulnak meg az optimális helykihasználást figyelembe véve.

5. A stabil KITE partnerek több mint felét művelik a hazai szántóterületeknek, ez mindösszesen 2,3-2,4 millió hektárt jelent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.