BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ausztria tarol a síturizmusban

Tavaly télen 265 300 honfitársunk üdült Ausztriában – a magyar üzletemberek továbbra is szívesen szabadulnak meg a stressztől az osztrák sírégiókban.

Ausztria a világ turizmusában a rangos 11. helyet foglalja el. Az egy főre jutó 1700 eurós árbevételnek köszönhetően a turizmus itt a gazdaság egyik jelentős és erőteljesen fejlődő pillére. Míg 1970-ben csupán 80 millió, addig tavaly már 131 millió vendégéjszakát regisztráltak Ausztriában.

Ausztria: havas örömök, pazar síterepek és kulináris kalandok

Honfitársaink is szívesen engedik át magukat a téli Ausztria varázsának és pihenik ki a stresszt az osztrák sírégiókban, legyen szó családi üdülésről, vagy baráti társaságok utazásáról.

Világbajnok síterepek, vakítóan fehér hegycsúcsok lélegzetelállító panorámája, alpesi jódlis hangulat, helyi ínyencségek, és az elmaradhatatlan apres ski remek sörökkel és esti wellnesseléssel fűszerezve garantálják, hogy a magas elvárásoknak megfelelve, kiváló ár-érték arányú hibátlan síélményben legyen része a magyar üzletembereknek és csúcsformában, minden stresszt a hegytetőn és a hüttékben hagyva térhessenek vissza.

Hóbiztos, de napfényes? Akkor Karintia!

Az Alpok-Adria térségben található tartományban az átlagosnál jóval több a napsütés, mégis az enyhe tél kimondottan hóbiztos terepekkel párosul, hiszen ez Ausztria legdélebben fekvő régiója. 31 síterepet – köztük hivatalos FIS versenypályákat, például a Franz-Klammer világkupa-lesiklópályát is – járhatunk be egyetlen síbérlettel, ahol lenyűgöző téli hegykoszorú és kellemes napozó teraszok várják a kezdőket és a fanatikus sízőket egyaránt.

Sokan választják a változatos sípályákkal büszkélkedő és Karintia termálnagyhatalmának számító Bad Kleinkirchheimet különleges Római termálfürdője miatt, ahol 13 mesés szauna várja a vendégeket összesen 3 emeleten. Az aktív pihenés után érdemes kipróbálni a három ország gasztronómiai kultúráját egyesítő karintiai ínyencségeket is.

Mostviertel: élmények mindenkinek

Mostviertelben nem rendkívüli, hogy a szállások közvetlenül a sípályák mellett találhatóak, így a sílécre állva rögtön a lift aljába csúszhatunk. Itt mindenki megtalálhatja a számítását: biztonságos, gyermekek számára is ideális pályák a családdal utazóknak, vad snowboard és freeride terepek a professzionális és dinamikus síelőknek, valamint hótalpas sítúraösvények a nyugalmasabb sportolás kedvelőinek.

A legendás stájer vendégszeretet...

A családosok körében az egyik legkedveltebb üdülőhelynek számít Stájerország. Nem csoda, hiszen az itt található első osztályú síterepek gyermekbarát és lavinabiztos pályái, valamint izgalmas programjai életre szóló élményeket nyújtanak a sízést még csak „kóstolgató” vagy akár gyakorlottabb kicsik és szüleik számára egyaránt. Közismert a hagyományos stájer vendégszeretet: nem meglepő, ha este a házigazdánk meghív egy különleges pálinka kóstolóra, vagy a bőséges svédasztalos reggelinél speciális házi sajt és kőrözött kerül az asztalra. A világhírű stájer gasztronómia gazdag kínálata gondoskodik arról, hogy a hüttékben elköltött gőzgombócok, a „Frittaten Suppe” és forralt bor kellemesen fűszerezzék osztrák téli élményeinket.


Itt  találja a legizgalmasabb osztrák síterepeket!


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.