BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

200 millió forintot kerestek az új Airbnb-s magyar házigazdák

Világszinten az újonnan csatlakozottak bevétele több mint 1 milliárd dollár.

Az Airbnb-n újként, azaz a járvány kezdete után, megjelent magyar házigazdák, akik egy lakást adnak ki, a járvány óta több mint 200 millió forint bevételre tettek szert – derül ki a cég közleményéből.

Világszinten az újonnan csatlakozott házigazdák bevétele több mint 1 milliárd dollár.

A Covid-19 hatására az emberek biztonságos, kényelmes szálláslehetőségeket kerestek, ahol kapcsolatba léphetnek családtagjaikkal és barátaikkal, és ezzel egyidejűleg gazdasági lehetőséget teremtenek mások számára, akik az Airbnb platformon lakásuk rövid távú kiadásával a számukra szükséges extra jövedelemre tudnak szert tenni.

Az Airbnb új riportja szerint azon az Airbnb-n most megjelent házigazdák, akiknek egy ingatlanukat listázták, és a járvány kezdete után köszönthették első vendégüket, globálisan már több mint 1 milliárd dollár bevételt könyvelhettek el. Ugyanez a jellegű bevétel több mint 200 millió forintot tett ki helyi szinten 2020 márciusától.

Az emberek egészsége prioritás számukra, és arra kérik a vendégeket és a kiadókat, hogy tartsák be a szabályokat a biztonság érdekében ebben a hihetetlenül nehéz kihívásokkal teli időszakban is – hangsúlyozzák a közleményben.

Fotó: Shutterstock

Az Airbnb platformon keresztül szerzett pénzt gyakran fontos számlák kifizetésére használják

- derült ki a vendégeket fogadók körében készített felmérés szerint.

További érdekesség, hogy ezen új Airbnb szállásadóknak 55 százaléka nő; akiket különösen nagy mértékben sújtott a világjárvány, mivel nagyon sokan elvesztették a munkahelyüket.

Világszinten a házigazdák fele azt mondta a felmérés során, hogy az Airbnb-ből származó bevételüket arra használják, hogy megőrizhessék otthonukat.

Továbbá a legfrissebb kutatás szerint a világjárvány alatt az USA-ban 10 szállásadóból 3 (29 stázalék) arra használta az Airbnb bevételét, hogy kifizesse a jelzálog hitelét, vagy bérleti díját. A házigazdák egynegyede (26 százalék) pedig az adósságait fizette belőle, valamint 10 százalékuknak az egészségügyi ellátásra kellett ez a pénz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.