BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elment egy "ismeretlen hős" - Obama nagymamáját gyászolja

Barack Obama amerikai demokrata párti elnökjelölt tegnap, egy nappal az elnökválasztás előtt bejelentette, hogy meghalt 86 éves nagyanyja, Madelyn Payne Dunham, aki rákbeteg volt.

"Nagy szomorúsággal közöljük, hogy nagyanyánk, Madelyn Dunham a rákkal vívott küzdelem után békésen elhunyt" - állt Barack Obama és testvére, Maya Soetoro-Ng közös közleményében. Dunham Obama tízéves kora óta segített a leendő elnökjelölt nevelésében, amikor édesanyja Indonéziában dolgozott. Obama október 23-24-én megszakította a kampányt, hogy búcsút vegyen nagyanyjától.

A demokrata elnökjelölt North Carolina-ban, magyar idő szerint kedd hajnalban emlékezett meg gyermekkorát alapvetően meghatározó felmenőjéről: "Ő egy volt azok közül a csendes hősök közül, akikből ma is számtalan él ebben az országban. Ők nem híresek, de minden nap keményen dolgoznak, hogy gondoskodjanak a családjukról, gyermekeikről, unokáikról" - fogalmazott Barack Obama Charlotte városának közönsége előtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.