BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ekkora Fidesz-fölény még nem volt 2006 óta

A Népszabadság csütörtöki száma a Szonda Ipsos legutóbbi felmérését ismerteti, amely szerint tovább nőtt a különbség az MSZP és a Fidesz támogatottsága között.

Az MSZP megsínylette a kormányváltást címmel ismerteti az adatokat a lap. A kutatók a parlamenti választások óta eltelt három év legnagyobb Fidesz-MSZP-különbségét állapították meg: az összes választókorú körében az MSZP támogatottsága 13 százalék, míg a legnagyobb ellenzéki párté 36 százalék.

A többi párt a mérés szerint nem jutna be a parlamentbe, ha most vasárnap lennének a választások. A részvételüket biztosra ígérő választók közül 21 százalék adná voksát a szocialistákra, 65 százalék pedig a Fideszre - számol be a Hírszerző a felméréséről az MTI alapján.

A szocialisták a 65 év feletti korosztályban vezetnek csak, itt 27 százalék a támogatottságuk, míg a fiatalok körében mindössze 6 százalék. A fővárosban a mérés szerint a Fidesz 36 százalékot, az MSZP 21 százalékot érne el, a vidéki településeken pedig ennél is nagyobb a különbség a Fidesz javára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.