BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vonat nincs, busz alig, így ökrösszekér jár majd egy borsodi községben

Sajátos megoldást talált ki buszpótlónak a szakáldi polgármester: a faluban ökrösszekér jár majd, mivel a Volánnak nem éri meg több buszt járatni - számol be az MR1-Kossuth Rádió. A KRESZ szerint nincs akadálya annak, hogy ökrösszekér közlekedjen a közutakon.

Szakáld község Miskolc és Tiszaújváros között terül el, hatszázan lakják. Ahogy a polgármester fogalmaz, dolgos emberek, a munkanélküliség mindösszesen 10 százalékos. A környező városokba, településekre járnak dolgozni az emberek.

Február elsejétől azonban a Volán megszüntette a járatai nagy részét, a vasútvonalat pedig két éve bezárták. Akinek nincs autója, nem nagyon tud kimozdulni a faluból – mondja Treznai István polgármester, aki húsz éve áll a település élén.

A polgármester többször tárgyalt a Volánnal, amely hajthatatlan: nincs annyi utas, amiért megérné a járatüzemeltetés, pedig a környező községekkel együtt még az üzemanyagköltségbe is beszállnának a kis falvak önkormányzatai - tudósít a közrádió. Tehetetlenségében a polgármesternek támadt egy ötlete: ökrösszekérrel helyettesítik a buszjáratot, ami az engedélyezések beszerzése után indulhat el.

Az utasforgalom nem indokolja, hogy több járatot üzemeltetessenek – reagált a kezdeményezésre a Borsod Volán. Ujj Zsuzsa, PR menedzser szerint egyébként alapvető változások nem történtek a menetrendben az elmúlt időszakban. Az iskolás járatokat ma már egy magántársasággal üzemelteti az önkormányzat, és nem a Borsod Volán Zrt.-vel. A többi járat azonban ugyanúgy megmaradt, mint eddig. Miskolcról Tiszaújváros felé öt, Nyéken át pedig hét járattal lehet naponta eljutni Szakáldra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.