BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tarlós: miért hazudoznak a titokszobákról?

A BKV-s ügyek már a nyomozó hatóság előtt vannak, a szocialisták még sem szavazták meg vizsgálóbizottság anyagát – mondta Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

Tarlós István a Fővárosi Közgyűlés BKV-s ügyeket vizsgáló bizottságának anyagát értékelve elmondta, hogy vannak e jelentésben olyan megállapítások, amelyek ellen senki nem emelte fel a szavát, és még csak nem is reklamált, mivel cáfolhatatlanok.

Mivel magyarázhatóak a BKV titkos belső anyagában olvasható mondatok - tette fel a kérdést Tarlós, és idézett a nála lévő dokumentumokból: "Kingának állandó belső megbízást kell kapnia; a DBR 50 millió forintos megbízást ad a METRÓBER-nek kitalálni a feladatokat; a szerződésben József is érdekelt; nullszaldósítás miatt át kell vizsgálni az ötven legnagyobb szerződést."

Tarlós közölte azt is, hogy az ellenzéknek az elmúlt években több mint húsz olyan kezdeményezése volt a Fővárosi Közgyűlésben, amelyekkel próbálta a közlekedési vállalat körüli ügyeket tisztázni, és rávenni a városvezetést arra, hogy kezdődjön el az ügyek vizsgálata.

"Mit hazudoznak itt össze-vissza, hogy a 2009-es sajtóhírekből hallottak először a titokszobákról?" - tette fel a kérdést a fideszes politikus, megjegyezve: a titokszoba sem egy szimbolikus kifejezés pusztán, ugyanis egy valóságosan létező helyiség volt, ahol egy számítógépben őrizték az összes tanácsadói szerződés tartalmát, a képviselők pedig semmit nem rögzíthettek ebben a szobában, sőt titoknyilatkozatot írattak alá velük.

Mint ismert a BKV-vizsgálóbizottsága múlt csütörtöki ülésén nem fogadta el a fideszes elnök által készített jelentéstervezetet, mert az a szocialista képviselők szerint vitára alkalmatlan volt, és azzal a fideszes képviselők csak kampányolni akarnak. A bizottságban nem kapott többséget az a szocialista javaslat sem, hogy kérjenek a közgyűléstől mandátumhosszabbítást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.