BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lázár szerint bővül 2014-től a választók köre

Jövő szeptember 1-jén indulhat majd az önkéntes feliratkozás a 2014-es választásra – közölte Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. Mint elmondta: jövő augusztusban minden magyar állampolgár, aki szerepel a népesség-nyilvántartásban, kap egy felhívást arra, hogy döntse el, akar-e szavazni vagy sem; és ha igen, személyesen vagy levélben, a határon belül vagy külföldön. Ezt követően kezdődik az önkéntes regisztráció, mely a választást megelőző második hétig tart majd. A feliratkozók névjegyzéke 2017-ig fix.

Lázár szerint a 2014-es választáson a jelenlegi 8 millió helyett 8,5–9 millió választójoggal rendelkező állampolgárral lehet számolni. Köztük lehetnek a határon túli új magyar állampolgárok, akik félmillióan lehetnek addigra, s a Nyugat-Európában munkát vállaló magyarok is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.