BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bomba robbant a görög központi bank közelében

Egy nappal Angela Merkel német kancellár látogatása előtt autóba szerelt bomba robbant Athénban, súlyos anyagi károkat okozva - jelentette a Handelsblatt című német üzleti lap. Senki sem sérült meg - idézte a DPA jelentését, amely egy görög rendőrtiszt közlésére hivatkozott. Mint a görög tévében látható volt, az autó a reggeli robbantásban teljesen megsemmisült.

A robbanás előtt két ismeretlen személy telefonon értesítette az egyik görög újságot és egy hírportált a bekövetkező eseményről. "Nem fogjuk megengedni a terroristáknak, hogy elérjék a céljaikat" - jelentette ki a görög tévében az athéni kormány szóvivője.

Egyelőre nem tudni, hogy a robbantás milyen célt szolgált. Az viszont bizonyos, hogy a helyszín Athén belvárosa volt, ahol több kisebb bank, újságok szerkesztőségei, valamint a Nemzetközi Valutaalap képviselete található. Egy tömbbel odébb van a görög központi bank hivatala. A görög kormány takarékossági politikája ellen tegnap Athénben ezrek tüntettek, és egész napos sztrájk is folyt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.