BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megtámadta a rendőrség a foci-vb ellen tüntetőket

Könnygázt vetett be a június 12-én kezdődő brazíliai labdarúgó-világbajnokság magas költségei miatt az ország fővárosában tüntető emberek mintegy ezerfős csoportja ellen a rendőrség.

Brazíliában a világbajnoksággal kapcsolatos hatalmas kiadások miatt sokan a hatóságok ellen fordultak és elpártoltak a nagyszabású sporteseménytől. Az utóbbi hónapokban és hetekben sok erőszakba torkolló tüntetés volt. A demonstrálók azzal vádolják a kormányt, hogy túl sok pénzt ölt a projektbe és elhanyagol más fontos területeket.

A megmozdulás résztvevői jórészt őslakosok voltak, de számos hajléktalan, idős és gyerek is velük együtt tiltakozott. A demonstrálók békésen meneteltek a világbajnokság brazíliavárosi helyszíne, a Nemzeti Stadion felé. Miután a rendőrök könnygázt vetettek be ellenük, néhányan kövekkel kezdték dobálni a hatóság embereit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.