BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oroszországot fenyegeti az Iszlám Állam

Oroszországban elkövetendő terrortámadásokkal fenyegetőzik az Iszlám Állam egy újonnan megjelent videóban - jelentette a terrorcsoportok online tevékenységeit megfigyelő amerikai SITE központ.

A dzsihadisták idegen nyelvű sajtóközpontja, az Al-Hayat Media Center által orosz nyelven megjelentetett felvételen a "hamarosan, nagyon hamarosan óceánt alkot az ömlő vér" mondatot kántálják, miközben brutális lefejezéseket, valamint golyó által végrehajtott kivégzéseket lehet látni a SITE híradása szerint.

Az Iszlám Állam egyiptomi ága több korábbi üzenetében is azt állította, hogy egy általa elkövetett merénylet áldozatává vált az az orosz utasszállító repülő, amely október 31-én zuhant le a Sínai-félszigeten 224 emberrel a fedélzetén.

A főleg a Sínai-félsziget északi részén tevékenykedő Vilájat Színáa (Sínai Tartomány) üzenetei szerint a támadást bosszúként hajtották végre a terrorszervezet szíriai állásai elleni orosz légitámadásokra válaszul.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.