BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csalók vadásznak a NAV nevében adatainkra

Hamis értesítéseket küldenek valakik a NAV nevében azért, hogy bizalmas ügyféladatokat szerezzenek meg - figyelmeztet az adóhatóság.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevében illetéktelenek küldenek olyan elektronikus üzeneteket, amelyben azt közlik, hogy az adózónak túlfizetése keletkezett. Ezután egy weboldalra irányítják át az ügyfelet, azt a látszatot keltve, hogy azon keresztül visszaigényelhetik – a valójában egyáltalán nem létező – többletet. Az oldal hasonlít a hatóság honlapjára, de pusztán a megtévesztést szolgálja, ráadásul bankszámlákra, bankkártyákra vonatkozó bizalmas adatokat is kér.
 
A NAV ilyen módon soha nem küld értesítést és soha nem kér bankszámlára, vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot. A hatóság ráadásul kizárólag ügyfélkapun, postai úton, illetve folyószámla-kivonaton értesíti az adózókat a túlfizetésekről - szögezi le a közlemény.

A hatóság kéri, hogy ha valaki ilyet tapasztal, haladéktalanul tegyen bejelentést a NAV bármelyik igazgatóságán, ügyfélszolgálatán és ami a legfontosabb, semmiképpen se adja meg adatait a csalóknak.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.