BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megrázó felvételek: többen meghaltak a belgiumi lövöldözésben

Két rendőrrel és egy civillel végzett egy lövöldöző kedd délelőtt a belgiumi Liege-ben. A támadót később agyonlőtték.

Egy férfi az ország keleti részében fekvő Liege központjában tüzet nyitott a járőröző rendőrökre, majd bemenekült egy közeli iskolába, ahol túszul ejtett egy takarítónőt.

A lövöldözésben két rendőr és egy civil életét vesztette, két másik rendőr pedig megsebesült.

A különleges egységek kivezényelt tagjai végül agyonlőtték a támadót. A környező utcákat kiürítették, a helyi média tudósításai szerint több tucatnyi rendőrautó van a helyszínen, és Willy Demeyer polgármester is megérkezett.

🇧🇪 ALERTE – Fusillade dans le centre-ville de #Liége, en Belgique. Au mois 3 morts dont deux policiers et un passant. Le tireur abattu (Parquet). pic.twitter.com/HcQwQqtZAU

— Infos Françaises (@InfosFrancaises) 2018. május 29.

„Még nem tudunk semmit” – közölte a ügyészség szóvivője az AFP hírügynökséggel.

Belgium nagy erőkkel kíséri figyelemmel az országban működő szélsőséges szervezeteket: 2016 óta az Iszlám Állam fegyveresei összesen 32 embert öltek meg az országban. A Brüsszelben élő iszlamisták közül többeknek is közük volt a 2015-ös párizsi támadásokhoz – emlékeztet a BBC.

Dead policemen on the ground. Killed by gunman shouting „Allahu Akbar”.#Avroy #Liege Belgium

GRAPHIC VIDEOpic.twitter.com/LMjg25qTaP

— NewsBlog breaking (@NBbreaking) 2018. május 29.

Rendőrségi források szerint a Liege városában lövöldöző férfi azt kiabálta, hogy Allahu Akbar! (Isten a leghatalmasabb), így valószínűsíthető, hogy iszlamistákkal is kapcsolatban állhatott. Jan Jambon belga belügyminiszter részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak a Twitteren, és azt mondta, mindent megtesznek a történtek pontos felderítése érdekében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.