BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A NAV nevében SMS-ben csalnak ki pénzt

Újra csalók élnek vissza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevével, SMS-ben próbálnak személyes ügyféladatokat megszerezni.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Facebookon osztott meg egy telefon-kijelzőképet, amin jól látni, valakik az adatainkra pályáznak.

„Újra csalók élnek vissza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevével, SMS-ben próbálnak személyes ügyféladatokat megszerezni.

Az illetéktelenek SMS-üzenete általában egy hivatkozást tartalmaz, melyre kattintva egy oldal töltődik be, ahol az ügyfél személyes adatai mellett bankkártyaadatokat is kérnek.

A NAV soha nem kér sem SMS-ben, sem más módon bankszámlára vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot. A hivatal ügyfélkapun keresztül, illetve postán, adószámla-kivonaton értesíti az adózókat, ha túlfizetésük van” – olvasható a bejegyzésben.

A NAV külön felhívja mindenki figyelmét, hogy a hivatal honlapja a www.nav.gov.hu címen található. Az internetes cím ellenőrzésével nagy kiszűrhetőek a hamis – vélhetően csalók által üzemeltetett, adathalász – honlapok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.