BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felmentették a korrupciós vádak alól a belga uniós biztosjelöltet

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke Didier Reynderst igazságügyi biztosnak jelölte.

Bűncselekmény hiányában felmentette a korrupcióval összefüggő vádak alól Didier Reynders belga védelmi és egyben külügyminisztert a belga ügyészség – közölte a La Libre Belgique című belga napilap.

Didier Reynder
Fotó: AFP

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke Didier Reynderst igazságügyi biztosnak jelölte. Európai parlamenti meghallgatása október elején lesz.

Az ügyészség nem talált bűncselekményt, ezért a nyomozást következmények és folytatás nélkül lezárta – idézte a napilap a kormányban miniszterelnök-helyettesi tisztséget is betöltő Reynders ügyvédjének bejelentését.

Reynderst a belga hírszerző szolgálat egyik tagja korábban pénzmosással és korrupcióval, valamint megvesztegetéssel vádolta meg. Reynders idén indult az Európa Tanács főtitkári posztjáért is, azonban nem nyert.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.