BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Koronavírusban halt meg Spielberg kultfilmjének színésznője

Az elhunyt színésznő öt gyereket, hét unokát és ugyancsak hét dédunokát hagyott maga mögött.

Meghalt Lee Fierro színésznő, aki korábban A cápában és annak 1987-es folytatásában is szerepelt – írja a The Hollywood Reporter.

A 91 éves színésznő haláláról a Martha's Vineyard Times számolt be elsőként. Egy ohiói idősek otthonban töltötte az utolsó éveit Fierro, aki a koronavírus által okozott szövődmények miatt hunyt el – mondta el a sajtónak Kevin Ryan, az Island Theatre Workshop művészeti igazgatója és igazgatósági elnöke.

Fotó: AFP

Miközben Steven Spielberg filmjét forgatták a szigeten, Fierro drámatanár volt az Island Theatre Workshopnál, ahol mintegy ezer feltörekvő gyerekszínészt tanított és több mint 25 évig volt művészeti igazgató.

https://www.youtube.com/watch?v=zQIUja-qkNY

Lee Fierro legismertebb szerepe Steven Speilberg 1975-ös A cápa című filmjében Mrs. Kintner karaktere volt, akinek a sztoriban a fiát, Alex Kintnert felfalja a fehér cápa – emlékeztet a filmes portál. Két ismert jelenete a filmből: amikor keresi a fiát a vízből kirohanó emberek között, illetve amikor odamegy a film főszereplőijéhez (Roy Scheider) és megüti az arcát, mert a férfi tudott arról, hogy cápa van a vízben.

A színésznőtől a járvány miatti korlátozásokat figyelembe véve a családja egy kisebb szertartás keretében búcsúzik Ohióban. Az elhunyt színésznő öt gyereket, hét unokát és ugyancsak hét dédunokát hagyott maga mögött.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.