BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kásler Miklós szerint a vakcinák körül felelőtlen hangulatkeltés zajlik

Az emberi erőforrások minisztere felhívta a figyelmet, hogy Magyarországon már több mint százezer ember, többségében egészségügyi dolgozó, kapott oltóanyagot.

A koronavírus elleni vakcina nem pártpolitikai kérdés – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere vasárnap a Facebook-oldalán. Kásler Miklós bejegyzésében azt írta: a világjárvány megfékezésének egyetlen módja, hogy a tömeges oltással kialakuljon az emberek immunitása.

A lezárásokból, korlátozásokból kiutat jelentő folyamatot ássa alá a különböző vakcinák körüli felelőtlen hangulatkeltés

– fogalmazott.

A miniszter szerint a közszereplők és politikusok részéről ezeknek a szólamoknak a hangoztatása nem csupán meghökkentő, hanem veszélyes is. Azt írta: orvos-miniszterként elítéli

az üzleti vagy éppen politikai érdekből történő félelemkeltést, a tények relativizálását és a bizalmatlanságot eredményező sejtetéseket.

Kásler Miklós
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Felhívta a figyelmet, hogy Magyarországon már több mint százezer ember, többségében egészségügyi dolgozó, kapott oltóanyagot. A Pfizer és a Moderna vakcinájának uniós beszerzése azonban lassúnak bizonyul, ezért a kormány tárgyalásokat folytat többféle oltóanyag beszerzése tekintetében – írta, hangsúlyozva:

ezek a vakcinák viszont csak azt követően lesznek elérhetőek a magyar emberek számára, miután a szakhatóságok megadják a szükséges engedélyeket, amelyek igazolják biztonságosságukat és hatásosságukat.

Kásler Miklós úgy fogalmazott: „majd egy esztendő hősies helytállása, jelentős összefogása és embert próbáló korlátozásai után még egy jelentős lépés megtételére van szükség a járvánnyal szemben. Fordítsunk hátat a szirénhangoknak, gondoljunk szeretteinkre, barátainkra és ismerőseinkre, a szabad életünkre, vagyis mindarra, amiért érdemes beoltatni magunkat”.

Közel 1300 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést

 

Összesen 1241 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 351 828 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Eddig mindössze közel 130 ezer emberre való oltóanyag érkezett az országba, a rendelkezésre álló vakcinák nagy részét már beoltották.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.