BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel 3500 új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt itthon

Negatív rekordot döntött az elhalálozások száma: meghalt 195 koronavírusos beteg.

3456 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 532 578 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu.

Magyaroszágon 1 397 342 fő a beoltottak száma, ebből 406 746 fő már a második oltását is megkapta.

Fotó: MTI/Árvai Károly/kormany.hu

Negatív rekordot döntött az elhalálozások száma: meghalt 195 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 17 421 főre emelkedett.

A kormányzati portál közlése szerint a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 359 061 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 156 096 főre emelkedett. 10 284 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1167-en vannak lélegeztetőgépen.

A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban. Szerdán újabb kínai vakcina szállítmány várható.

Regisztráció oltásra

A járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat. A harmadik hullám kezdete óta újabb egymillióval nőtt a regisztráltak száma, de még így is sokan vannak, akik nem jelentkeztek. Az időseket különösen kérjük, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.