BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még nem regisztrált az oltásra? Hamarosan felhívhatja a háziorvosa

A regisztrált idősek 90 százaléka már megkapta az oltást, a háziorvosok már a 60 év alatti regisztráltakat is olthatják.

Megbeszélést folytatott Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Békássy Szabolccsal, az országos kollegiális szakmai vezető háziorvossal – olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleményében.

A megbeszélés kiterjedt arra is, hogy

kérje az országos kollegiális szakmai vezető háziorvos a családi orvosokat, hogy vegyék fel a kapcsolatot azokkal az idős betegekkel is, akik eddig nem regisztráltak az oltásra, és biztassák őket a regisztrációra.

Miután a regisztrált idősek 90 százaléka már megkapta az oltást, a háziorvosok már a 60 év alatti regisztráltakat is olthatják, természetesen az egyes kockázati krónikus betegséggel rendelkezőknek elsőbbséget adva. Ehhez maguk a háziorvosi kollegiális vezetők dolgozták ki a szakmai ajánlást – írja a közlemény.

Fotó: Pixabay

A keddi friss adatok szerint 2837 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 728 078 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 272 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 23 980 főre emelkedett. 10 818 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 209-en vannak lélegeztetőgépen.

Regisztráció védőoltásra

Tavaly decemberben megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten is a koronavírus elleni védőoltásra. Regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu-n lehet. Mivel a kormány nem tette kötelezővé az oltást, a vakcinát csak azok fogják megkapni, akik regisztrálnak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.