BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra elérhetővé válik a Pfizer vakcina

Újra elérhetővé válik sokak számára a Pfizer-vakcina az operatív törzs szerint, mérséklődik a járvány, elkezdődött a 18 év alattiak oltása is.

Csütörtökön 144 ezren kapnak sms-t arról, hogy a Pfizer által gyártott vakcinára is foglalhatnak online időpontot – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Galgóczi Ágnes szerint péntek és kedd között kerülhet sor ezekre az oltásokra és arról is beszélt, hogy a szállítmányok érkezésével a jövőben is lehetnek ilyen lehetőségek, ám kiemelte azt is hogy az AstraZeneca-, Sinopharm- és Szputnyik védőoltásokra továbbra is lehet regisztrálni.

Galgóczi Ágnes
Fotó: MTI

Elmondta azt is, hogy a a Szputnyik vakcinából a teljes szállítmány megérkezett, az utolsó készlet kerül ki az oltópontokra, ezért aki ebből szeretne részesülni és már regisztrált, foglaljon időpontot magának az oltásra.

Szerdán 64 800 Moderna-vakcina, 30 ezer Janssen-vakcina érkezett,

ezek a háziorvosokhoz kerülnek, míg csütörtökön 67 200 AstraZeneca vakcina érkezett amit második körös oltásokra használnak.

A 16-18 éves korosztály oltása csütörtökön kezdődött, ez várhatóan keddig tart. Eddig 4 420 767 ember kapta meg az első, míg 2 584 879 közülük már a második oltását is megkapta.

Elmondta azt is, hogy a múlt héten 35 százalékkal csökkent a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma hazánkban, a 18. héten 8275 új fertőzöttet regisztráltak, ami 4441-gyel kevesebb mint az előző heti.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.