BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Harmincöt millió személy élhet toalett nélkül Oroszországban

A szlovák rendőrség szerint dezinformáció a nagy jólét mutatása a külvilág felé.

A szlovák rendőrség szerint az oroszok részéről dezinformáció a nagy jólét mutatása a külvilág felé. A Facebook-oldalukon azt állítják, hogy 

35 millió embernek még WC-je sincs Oroszországban, 47 milliónak meleg vize, 22 milliónak pedig nincs fűtése az otthonában

– adta hírül az Új Szó

 

„Szlovákiában közel kétszer akkora a havi átlagkereset (1 177 euró), mint Oroszországban (625), erről tanúskodnak a 2021-es év adatai” – írják a „Sokkoló tények Oroszországról” elnevezésű sorozatuk egy bejegyzésében. Mindemellett – 100 ezer lakosra vetítve – Oroszországban a legmagasabb a gyilkosságok száma – tették hozzá a statisztikára hivatkozva.

Tizedével zsugorodhat az idén az orosz gazdaság

Az Európai Unió öt éven belül teljesen megszünteti függését az orosz energiától, de azt még nem tudni, mikor sikerül tető alá hozni az újabb, az olajra is vonatkozó szankciócsomagot.

„A Kreml-párti propaganda az Ukrajnában zajló háború kapcsán kialakított információs káoszon túl úgy próbálja meg lefesteni Oroszországot, mint az álmok országát. Remek hadsereg, remek ország, remek életkörülmények” – olvasható a szlovák rendőrség bejegyzésben.

Elképesztő luxus uralkodik a Putyinhoz köthető jachton, még a WC-papír-tartó is aranyból van

A közel egymilliárd dollár értékű hajó hatalmas pompában úszik. A jachthoz medence, táncparkett és óriásmozi is tartozik, de a berendezést sem aprózták el, még a WC-papír-tartó is aranyból készült. A hajón különleges antik bútorok és hangszerek találhatók.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.