BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ausztrál áldozatai is vannak a keddi dél-libanoni légicsapásnak

A keddi dél-libanoni légicsapásban meghalt a Hezbollah síita fegyveres csoport egy tagja, rajta kívül pedig két ausztráliai civil.

Az ausztrál külgazdasági és külügyminisztérium csütörtökön megerősítette, hogy két ausztrál állampolgár is életét vesztette a Dél-Libanont kedden ért izraeli légicsapásokban.

Demolition in Tel ez-Zater region after Israeli forces withdrewJABALIA, GAZA - DECEMBER 22: A view of demolition at Tel ez-Zater region after Israeli forces withdrew area aftermath the withdrawal of Israeli forces in Jabalia, Gaza on December 22, 2023. Abdulqader Sabbah / Anadolu (Photo by Abdulqader Sabbah / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Fotó: AFP

„Ausztrália bejrúti nagykövetsége kész konzuli segítséget nyújtani a családnak” – közölte az X közösségi oldalon Mark Dreyfus ausztrál külügyminiszter. Hozzáfűzte: Libanonra továbbra is utazási figyelmeztetés van érvényben. Az NNA libanoni állami hírügynökség szerdán jelentette, hogy egy Bint Dzsbeilben, Dél-Libanonban található épület elleni izraeli légicsapásban kedden hárman vesztették életüket:

a síita Hezbollah fegyveres csoport tagja mellett a testvére, egy libanoni származású ausztrál férfi, valamint az utóbbi libanoni felesége.

A csütörtöki közlés szerint a férfi azért ment vissza Libanonba Ausztráliából, hogy a feleségét elvigye az országból. A keddi izraeli csapásokról szóló beszámolók idején még nem volt világos, hogy mindkét életét vesztő testvér rendelkezik-e ausztrál állampolgársággal. A libanoni ENSZ-misszió szerdán azt közölte, hogy egy békefenntartójuk megsebesült, egy járművük pedig megrongálódott, amikor a dél-libanoni el-Tajbeh településen aznap egy fiatalokból álló csoport megtámadta a szervezet egyik járőrét.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.