BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Santa,Claus,Hat,On,Judge,Gavel,On,Wooden,Rustic,Background. per karácsony

Nem lenne karácsony amerikai pereskedés nélkül

Van, akinél jogvitát hagyott a Jézuska a fa alatt. Idén karácsonykor is ünnepeljük meg, hogy nem vagyunk amerikaiak!

Sajnos előfordul, hogy a szeretet és az együtt töltött idő ünnepe során veszekedni szoktunk, de ne hagyjuk, hogy ez elrontsa a hangulatot – gondoljunk inkább arra, hogy a tengerentúlon már karácsonyi hagyománnyá vált, hogy az amerikaiak a legnevetségesebb okokból szokták egymást a bíróságra rángatni. Ez pedig idén sem volt másképp.

Santa,Claus,Hat,On,Judge,Gavel,On,Wooden,Rustic,Background. per karácsony
Az amerikaiaknak még karácsonykor is van idejük pereskedni.
Fotó: Shutterstock

Megjelent a Bloomberg ünnepi gyűjteménye a legelvetemültebb jogvitákról, amivel az Egyesült Államokban a bíróságok idejét vesztegetik az emberek karácsonykor.

Mariah Carey idén is célkeresztbe került – ahogy harminc éve mindig - az „All I Want for Christmas Is You” című száma miatt.

A felperes, aki azt állítja, hogy az énekesnő tőle lopta el a népszerű karácsonyi számot, már tavaly is a bíróságon próbálkozott, ám akkor ejtette az ügyet. Igaz, néhány másik előadóval szemben már nyert pert, úgyhogy lehet, hogy idén nagyobb sikerrel fog járni.

Akármi is legyen az eredménye, nem valószínű, hogy a dal egyhamar kimegy a divatból hiába kerget az őrületbe minden bolti dolgozót.

A karácsonyi díszek miatt is több per indult

Az Ohio állambeli Oakwood külvárosában egy helyi lakó, Jessica Myers a járda főlé benyúló ágakra akart felakasztani fénysorokat – ezt minden évben meg szokta tenni, mivel az ünnepi díszkivilágítást a szomszédok, különösen a gyerekek imádják.

Az önkormányzat azonban úgy döntött, hogy idén a krampusz szerepébe lép, és megtiltották a díszek kihelyezését, ugyanis azoknak „szabadon kell hagynia a közutakat” – amelynek egyébként a járda nem része. Amikor ezt nem tette meg, súlyosan megbüntették.

Az ügyben indított Change.org petíció, amelyet eddig közel háromezren írtak alá, a törvény félreértelmezésére hívja fel a figyelmet, és azt követeli, hogy a városvezetés kérjen bocsánatot. Myers maga azt mondta, hogyha az önkormányzat engedélyezi a díszkivilágítást, akkor hajlandó lenne arra felelősségbiztosítást is kötni.

Colorful,Christmas,Lights.,Shiny,Leds karácsony per
Ha nem a szomszédokat vagy az önkrományzatot zavarja a díszvilágítás, akkor a gyártó fogja elrontani a karácsonyt.
Fotó: Shutterstock

Ha már karácsonyi fények: a Lite-Netic nevű texasi cég beperelte nebraskai vetélytársát, a Holiday Bright Lights-ot, azt állítva, hogy megsértette a „mágneses díszfény-felfüggesztésük” szabadalmát. Első pillantásra ez balul sült el, mivel egy szövetségi bíró megtiltotta a texasi Lite-Neticsnek, hogy a kiskereskedőknek szóló tájékoztatóiban „jogsértőnek” nevezze a HBL-t, ám ezt később fellebbezéssel hatályon kívül helyezték. A nebraskai vállalat pedig nem tudta elérni a bíróságon, hogy elutasítsák a pert.

A díszkivilágítások körüli viták nevetségesnek tűnhetnek, ám a karácsonyi dekorációk piaca egyes becslések szerint 7,8 milliárd dollár körül van, ez pedig a következő öt évben várhatóan további 2 milliárddal fog megnőni.

Elmarad a fehér karácsony, kiderült, mi lesz helyette

Szerdán plusz 2 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

De mi sem ronthatná el az ünnepi hangulatot annál, mint látni, ahogy két Mikulás egymás torkának esik.

Miamiban Télapó Elvarázsolt Erdeje (SEF), egy ünnepi témájú attrakció pert indított a Karácsonyi Csodaország (CW) nevű riválisa ellen, ugyanis az előbbi három évvel ezelőttig a „világ legnagyobb ünnepi parkjának” nevezte magát, és minden évben a floridai főváros központjában karneváli hintákkal, akrobatákkal és egyéb varázslatokkal tartott rendezvényt egy parkolóban. Idén azonban lejárt a bérleti szerződésük, és annak megújítása előtt a CW gyorsan lecsapott a helyszínre, és a vádirat szerint még a legnagyobb attrakció címét is ellopta.

Pozitív hírneve ellenére egyébként Mikulás szinte állandóan összetűzésbe kerül a törvénnyel, és gyakran bíróság előtt köt ki. Szánjával több alkalommal is közúti baleset okozott, még ittasan is, a rénszarvasok pedig az állatcsempészek kedvelt termékei az ünnepek alatt. De még a piros kabátja sem maradt makulátlan : a Nemzetközi Kereskedelmi Bíróság nemrég úgy ítélte, hogy „Télapó ruhája nem ünnepi árucikk”, s bár ezzel mentesült a speciális vámok alól, kétségtelen, hogy ez még az ő híres jókedvét is elrontotta.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.