BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor szerint a háborúról dönt Európa – a kormányfő levelet írt a választóknak

A miniszterelnök kampánylevele szerint soha nem volt még ilyen nagy a tét: háború vagy béke, ez a kérdés. Orbán Viktor úgy fogalmaz, hogy mi magyarok két világháború árán tanultuk meg, hogy a háború mindent elpusztít.

Megérkeztek Orbán Viktor miniszterelnök kampánylevelei már egyes háztartásokba, a kormányfő úgy fogalmaz:

Június 9-én, vasárnap sorsdöntő európai parlamenti választás lesz. Soha nem volt még ilyen nagy a tét: háború vagy béke, ez a kérdés.

Orbán Viktor: a háború halált hoz és mindent lerombol / Fotó: AFP

Orbán Viktor úgy fogalmaz, hogy „mi, magyarok két világháború árán tanultuk meg, hogy a háború mindent elpusztít: az emberéletet, a családok megtakarítását, a házat, a jószágot. Halált hoz és mindent lerombol”. A kormányfő szerint Brüsszelben háborúpárti politikusok vannak, és ugyanők Európát a háború szélére sodorták és válságba taszították. Hozzátette, hogy 

a brüsszeli politikusok felelősek a migránsok beengedéséért és a genderpropagandáért is, ők a felelősek az ukrán gabona vámmentes beengedéséért.

A miniszterelnök azt írja, hogy a választáson nemet kell mondani a Gyurcsány Ferenc vezette dollárbaloldal képviselőire is, akik megszavaztak minden háborúpárti és bevándorlást támogató javaslatot. „Csak a Fidesz–KDNP jelöltjei azok, akiknek Brüsszelben is Magyarország az első. Ezért arra kérem, hogy szavazzon a Fidesz–KDNP békepárti és bevándorlásellenes képviselőjelöltjeire” – olvasható a levélben.

Békemenet 2024: Akarunk vért adni Ukrajnáért? Nem akarunk!

Európa háborúra készül, a saját vesztébe rohan – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a 10. Békemeneten, a margitszigeti alsó nagyréten felállított színpadon. A beszéd előtt a Nemzeti Színház művészei és gyerekek adtak műsort.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.