BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mostantól biztonságosabban tekerhet a városban: figyelmeztető matricák jelentek meg a BKK-buszokon

Több mint 1600, a fővárosban közlekedő autó- és trolibuszon jelentek meg a holttérre figyelmeztető matricák.

A társaság a holtteret jelző matricákkal felhívja a járművezetők, a kerékpárral, rollerrel vagy gyalog közlekedők figyelmét a biztonságos közlekedésre – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

bkk busz
A BKK buszaira felkerül hamarosan a figyelmeztető matrica / Fotó: Branstetter Sándor

Az állandó matricák kihelyezésével párhuzamosan mintegy 120 autóbusz hátulján holttérre figyelmeztető, nagyobb méretű plakátok is megjelentek.

A sárga „Vigyázz, holttér!” feliratú matricák mellett a BKK autó- és trolibuszjáratainak oldalán, valamint hátulján a magyar és angol felirat mellett fekete ábra jelzi az autóbusz körüli holtteret. A matricát több mint 1600 buszra helyezik fel.

Az akció nemzetközi példák alapján valósult meg: többek között francia és brit „jó gyakorlatokat” követve helyezte el a társaság a figyelemfelhívó ábrákat – olvasható a közleményben. A BKK kitért arra is, hogy a járművek hátulján található matrica menet közben, míg az oldalmatrica a busz mellett piros lámpánál várakozóknak hasznos, hiszen utal arra, hogy a vezetőfülke mellett állva holttérben van a közlekedő, így a busz vagy a troli sofőrje nem láthatja.

A társaság a témában Figyeljünk egymásra az utakon! címmel rövid edukációs videósorozatot is készít, amely a BKK honlapján és közösségi oldalain lesz elérhető.

Mivel vasárnapig hőségriadó van érvényben Magyarországon, a BKK három forgalmas csomóponton is vízosztással próbálja elviselhetővé tenni az utazást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.