BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kényszerleszállást hajtott végre egy gép Budapesten, készenléti állapot lépett életbe

Egy utas rosszul lett a British Airways jártán, így a gépnek meg kellett szakítania az útját. A Londonból Hongkongba tartó repülőkép Budapesten hajtott végre kényszerleszállást, ami közben a fékrendszere súlyosan túlhevült. Egyelőre nem tudni, hogy az utasok mikor folytathatják az útjukat.

A British Airways Londonból Hongkongba tartó járata vasárnap a késő esti órákban egy utas rosszulléte miatt megszakította útját Budapesten és leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – közölte a Budapest Airport. Közleményük szerint a gép a tartályokban lévő üzemanyag mennyisége miatt túlsúlyos volt, ezért a földet érést követően a fékrendszer túlhevült.

repülőtér Liszt Ferenc
turizmus
késés
sunexpress
Budapest Airport

ATTILA KISBENEDEK  /  AFP
Kényszerleszállást hajtott végre egy repülőgép Budapesten / Fotó: AFP

Az állóhelyre való beállást követően a tűzoltók megmérték a fékek hőmérsékletét, és azonnal megkezdték azok hűtését. Miután az üzemi hőmérsékletre visszahűtötték, átadták a gépet a szerelőknek – írták.

A Budapest Airport közölte: az állóhelyen az utasok kiszállítása a megszokott módon azonnal elkezdődött, ők néhány perc alatt elhagyták a repülőgép fedélzetét.

Az utasok a terminálon várják a légitársaság döntését a tovább utazásukkal kapcsolatban.

A fedélzeten 273 utas, valamint 13 fő személyzet tartózkodott – olvasható.

Mint írták, a torony a túlsúlyos leszállás miatt készenléti állapotot rendelt el egy időre. Az esemény kapcsán külső erők bevonására nem volt szükség, a helyzetet a Budapest Airport Létesítményi Tűzoltósága megoldotta.

Az utast, aki rosszul volt, a mentők a Dél-pesti Centrumkórházba szállították.

Új terminál épül a budapesti repülőtérre, Orbán Viktor egymilliárd eurónyi beruházásról tárgyalt

Orbán Viktor párizsi útján nem csak Emmanuel Macronnal találkozott. A miniszterelnök megbeszélést folytatott a Vinci Concessions vezérigazgatójával. A magyar állam a Vinci Airports segítségével vásárolta meg a Budapest Airport Zrt.-t. A Vinci 20 százalékos részesedést szerzett, és közreműködik a repülőtér üzemeltetésében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.