BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
UKRAINE - THE VILLAGE OF BARVINKOVE AS A REAR BASE FOR UKRAINIAN TROOPS 5KM FROM THE FRONTLINE

Ki nem találja, hol van a legtöbb illegális határátlépő – nem az ukrán-orosz határon

Kiderült, hol történik a legtöbb illegális határátlépési kísérlet Ukrajnába. Az államhatár mentén naponta több szabálytalanságot is regisztrálnak, de a legtöbb incidens az ukrán, moldovai és román határszakaszon történik.

A Tisza folyó menti határra nagy figyelmet fordít a közvélemény, de az illegális határátlépések döntő többsége a szárazföldi szakaszon történik – jelentette ki Andrij Demcsenko, az Ukrán Állami Határőrszolgálat szóvivője.

UKRAINE - THE VILLAGE OF BARVINKOVE AS A REAR BASE FOR UKRAINIAN TROOPS 5KM FROM THE FRONTLINE
ukrán
Ukrán határőrök járőröznek / Fotó: Hans Lucas via AFP

„Kötelességünk folyamatosan fejleszteni és alkalmazni a technikai eszközöket az illegális határátlépések megakadályozása érdekében, mivel ez Ukrajna felelőssége szomszédaink felé, hogy ilyen esetek ne forduljanak elő” – tette hozzá Demcsenko.

Az illegális határátlépések nem szűnnek meg a határátkelőkön sem

– idézi a Kiszo a szóvivőt.

Az ellenőrző pontokon a szabályszegők hamisított dokumentumokat használnak, vagy a járművekben rejtőzködnek – emelte ki, hozzátéve, a határőrség adatai szerint az elmúlt héten az Európai Unióval és Moldovával közös nyugati határon az utasforgalom 5 százalékkal nőtt, és elérte a 708 ezer személyt és 131 ezer járművet. Demcsenko kiemelte, hogy a legtöbb incidens

  • a moldovai és
  • a román

határszakaszon történik, így ezeken a területeken igyekeznek megerősíteni a védelmet és fokozni az ellenőrzéseket.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.