BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megbénulhat a budapesti közlekedés: a főváros legforgalmasabb útjait kezdik el felújítani

Ha eddig úgy gondolta, hogy rémálom a budapesti közlekedés, akkor holnaptól ne üljön autóba. Forgalmas utakat zárnak le felújítás miatt keddtől. Elesik a Hungária körút és a Rákóczi út is, valamint a Margit körút budai szakasza.

A következő hetekben igazi rémálom lesz autóval közlekedni Budapesten, ahol eddig is több útszakaszon zajlottak felújítási munkálatok, de ezek száma most emelkedik.

Budapest
Fogadjon meg egy jó tanácsot: ne induljon el autóval Budapesten / Fotó: Róka László
  • A Margit hídon zajló karbantartást kiterjesztik a Margit körúti kanyar szakaszára is a budai oldalon. Először csak a külső sávot zárják le, de haladni fognak fokozatosan befelé. Az RTL híradójának nyilatkozó közútkezelő arra kérte az autósokat, hogy aki teheti, válasszon másik útvonalat.
  • Kedden elesik az 1-es villamos vonala, lezárják az egyik vágányt – írja a Totalcar. A villamos Buda felé tartó oldala üzemelni fog, de a Pest felé haladó sávot lezárják, a helyén pótlóbusz közlekedik a Népliget és a Stefánia út között. Az autósoktól elveszik az egyik sávot a pótlóbuszok számára.
  • A Hungária körúton a felüljáró felújítását folytatják. A belső és a középső sávot lezárják, az autósok pedig visszakapják a külső sávot, valamint ideglenesen a villamospályát. A karbantartás itt nagyjából augusztus közepéig tart.
  • A Rákóczi úton sem lesz gondtalan a közlekedés: az Astoria és a Blaha Lujza tér között a buszsávokon kezdődik meg a munka kedden. Először a Blaha Lujza tér irányába újítják fel az utat, majd a másik oldalon. A lezárások időszakosak lesznek. A Rákóczi úton nem jelölnek ki új buszsávot, a buszok és az autósok közösen használják a megmaradt vonalakat.
  • A budai alsó rakpart Hajógyári-szigethez vezető szakaszát a fesztiválozók kapják meg. A Sziget Fesztivál idejére ezt a részt elveszik az autósoktól.

Nagy taxiteszt: kiderült, melyik társaság tűnik ki a budapesti mezőnyből

Fővárosi taxitársaságokat tesztelt több szempont alapján a Tudatos Vásárlók Egyesülete. Arra kereste a választ, hogy a hét személyi fuvarozócég közül melyiket jó választani. Az első helyezett az áraival és turisztikai vonzerejével tarolt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.