BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Járványhullámmal indulhat az ősz

Ismét emelkedik a vírusok száma a szennyvízben. A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja csak Szegeden és Miskolcon csökkent.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja enyhén emelkedik a szennyvízben – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön a honlapján.

koronavírus
Ősszel ismét támadhat a koronavírus / Fotó: Ruprech Judit

Tíz mintavételi helyen – Békéscsabán, a Budapest Központi Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, Debrecenben, Győrben, Pécsett, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szombathelyen, Tatabányán és Zalaegerszegen – tapasztaltak emelkedést, további tíz helyen pedig stagnált a koncentráció, egyedül Miskolcon és Szegeden jeleztek csökkenést.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Budapest központi és déli részén, Pécsen és Debrecenben az emelkedett, Szombathelyen, Győrben, Veszprémben, Kaposváron, Szekszárdon, Székesfehérváron, Tatabányán, Salgótarjánban, Egerben, Miskolcon, Nyíregyházán, Szolnokon, Kecskeméten, Békéscsabán, Szegeden és Budapest északi telepén, továbbá az agglomerációban a mérsékelt, Zalaegerszegen pedig az alacsony tartományba esik.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.