BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tragédia: egy tűzoltó is áldozatul esett az árvíznek Olaszországban

Mentés közben sodorta el a tűzoltóautót a hirtelen érkező áradás Olaszországban. A tűzoltó éppen egy lerobbant autóból próbált kimenteni egy egy bajbajutottat, amikor az árvíz hirtelen megerősödött, és magával sodorta őket. A kedden eltűnt férfi holtestét csak szerdán találták meg a búvárok.

Meghalt egy tűzoltó, akinek a járművét elsodorta egy áradat a heves esőzések sújtotta Dél-Olaszországban – közölte szerdán az olasz belügyminiszter. Matteo Piantedosi azt írta mondta: „Mélyen elszomorít annak a tűzoltó szakaszvezetőnek a tragikus halála, akinek a járművét elsodorta egy áradat, miközben ő és csapata a lakosságot mentette” a pugliai Foggia térségében.

Storm And Flooding Of Ponte Lambro In Milan
árvíz
Újabb áldozatot szedett az árvíz / Fotó: AFP

Egy másik tűzoltó, aki együtt ült meghalt társával a járműben, megsérült és kórházba került. 

Médiajelentések szerint a két tűzoltó egy olyan személynek segített, akinek kedd este lerobbant az autója. Járművüket ekkor sodorta el a hirtelen érkező áradat. A kedd este eltűnt tűzoltó holttestét szerda reggel találták meg a búvárok.

A korábban Közép-Európát sújtó heves viharok kedden érték el Olaszországot.

A polgári védelmi szolgálat szerdán narancssárga riasztást rendelt el a közép-olaszországi Emilia-Romagna tartományban, a magasabb, piros fokozatot megelőző második riasztási fokozatot. A félszigetet alkotó 20 tartományból 11 másikban sárga riasztást rendeltek el. Heves esőzések voltak más olasz régiókban, így Toscanában is, ahol több folyó kilépett medréből, valamint a déli Campania tartományban, ahol főleg az Amalfi-tengerpartot sújtotta az ítéletidő.

A tűzoltók számos olaszországi településen vonultak ki, hogy segítséget nyújtsanak az áradások miatt bajba jutott embereknek.

Sokáig velünk lesz az árvíz, rossz hírt közöltek a szakértők

Hosszan elhúzódik a Dunán az árhullám. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság közölte, hogy ha nem is esik több eső a következő napokban, az Alpokban olvadó jég még sokáig felduzzasztja a folyókat. A katasztrófavédelem azt kéri, hogy senki ne menjen megnézni az árvíz sújtotta területeket, mivel egy esetleges balesettel csak nehezítik a szakemberek munkáját.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.