BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már csaknem 25 millió elektromos autó koptatja az aszfaltot Kínában

Minden korábbinál több új NEV járművet helyeztek fogalomba a második legnépesebb országban. Kínában 440 millió jármű járja az utakat, az elektromos autók száma közelíti a 25 milliót.

Kínában a NEV gyűjtőnév alatt kategorizált, a teljesen elektromos autókat és különböző hibrideket is magába foglaló alternatív hajtású járművek száma közelít a 25 millióhoz, egészen pontosan 24 millió 72 ezer volt forgalomban az idei első fél évben. Ezen belül a teljesen elektromos autók aránya 73,36 százalék volt, ami darabszámra 18,13 milliót jelent – áll az ázsiai ország közbiztonsági minisztériumának jelentésében.

Chinese New Energy Vehicle Manufacturing
elektromos autó Kína
Fotó: AFP

A tárca tájékoztatása szerint csak az első fél évben rekordszámú, 4 millió 397 ezer új NEV járművet regisztráltak Kínában, amit 39,41 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva. 2023 első hat hónapjában 3 millió 128 ezer volt az eladott új NEV járművek száma, ami pedig 41,6 százalékos bővülés 2022 első fél évével összevetve.

Kínában 440 millió körül volt a járművek száma idén júniusban, ebből az autók száma 345 millió.

Legördült a gyártósorról a nyolcmilliomodik elektromos BYD

Átadta új thaiföldi gyárát, és a gyártásban is fontos jubileumot ért el a kínai gyártó. A BYD Magyarországon is jelen van.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.