BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megugrott az arany ára - Újabb rally előtt a nemesfém-piac?

Egy hetes csúcsára emelkedett az arany árfolyama a new york-i tőzsdén határidős piacán - a legaktívabban az augusztusi szállítású kontraktusokkal folyt a kereskedés, és a nemesfém unciájáért 911 dollárt is elkértek.

A Bloomberg hírügynökség által megkérdezett elemzők szerint a befektetők ismét a nemesfémek felé fordulnak, mivel az ipari fémek iránti kereslet a globális gazdasági bővüléssel kapcsolatos aggodalmak miatt félő, hogy megcsappan. A szakértők azt is megjegyezték, hogy az arany árfolyama különösen érzékeny az inflációs kilátások változására - a világszerte folyamatosan emelkedő előrejelzések várhatóan visszacsalogatják a vevőket a piacra.

Az arany idén márciusban állította be történelmi árcsúcsát - az árfolyam akkor 1033,9 dolláron tetőzött.

A júliusi szállítású ezüst is drágul - fél négyig csaknem két százalékot emelkedett az árfolyam, és meghaladta az unciánkénti 17,6 dollárt.

Az arany az év eddigi részében 6,6, az ezüst 16 százalékkal drágult. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.