BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A betéti kártyákon hízott a Visa

Van még mit a levesbe aprítani az amerikaiaknak - a világ legnagyobb kártyacégének, a Visának ugyanis nem a hitel-, hanem a betéti kártyás tranzakciók megugrása növelte meg a profitját.

Az amerikai kártyatársaság nettó eredménye az egy évvel korábbihoz képest 41 százalékkal 422 millió dollárra, vagyis részvényenként 51 centre nőtt a harmadik pénzügyi negyedévben - közölte a Visa. A kiigazított nettó bevétel részvényenként 59 cent lett, ami felülmúlta az elemzők várqkozásait.

A társaság márciusban vezette be a tőzsdére a részvényeit, amelyek árfolyama azóta 78 százalékkal emelkedett. A cég főleg azért teljesít jól, mert övé az amerikai betétikártya-piac háromnegyede, így a lassuló gazdaságban is növelheti eredményét. Ilyen körülmények között ugyanis a lakosság napi költseire főleg a betéti kártyáját használja, míg a hitelkártyákat inkább az optimistább időszakokra tartogatják.

A Visa másik előnye versenytársaival szemben, hogy maga nem finanszíroz hiteleket, csak a kártyákat adja, így a rossz hitelállományon elszenvedett vereség sem sújtja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.