BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Friss hírek a forintról!

Csendes forgalom mellett tovább erősödött a forint, a bankközi piacon péntek délelőtt 277,67 forint volt az euró árfolyama, a csütörtök délutáni 280,17 forint után.

Pénteken hajnalban 279 forintos szintről kezdődött az adásvétel. A kereskedők szerint nincs jele annak, hogy jelentős erő támadná a forintot, az árfolyam biztosan tartja az előző napokban elért szintet, bár 1-2 forintot bármely irányban könnyen elmozdulhat.

A jelenlegi trend két hete kezdődött, 299 forintról indult, és az elemzők szerint elsősorban nemzetközi hatásoknak, a kockázatvállalási hajlandóság megerősödésének köszönhetően a feltörekvő régiós devizák mindegyike erősödött.

A pénteki kereskedés kockázati elemének a délután megjelenő amerikai foglalkoztatási statisztikát tartják: ennek alakulása befolyásolhatja a befektetők hangulatát. A csütörtökön este nyilvánosságra került amerikai banki stressz-tesztnek nem volt komoly piacbefolyásoló hatása, mivel annak eredményét előzetesen már kiszivárogtatták. A dollár/euró árfolyam az euró erősödését mutatja, ismét 1,34 felett alakul.

Az amerikai deviza a forinttal szemben is gyengült, az árfolyam 207,09 volt fél tízkor a csütörtöki 208,50 - és a kora reggeli 206 - után. A svájci frank jegyzése 183,47 forint az előző napi 184,17 forint után, 100 japán jen 208,67 forint a csütörtöki 209,99 forint után.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.