BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Aki olcsón vett OTP-részvényt, az most már jól járhat

Hét hónapos csúcsra ugrott tegnap az OTP árfolyama a Budapesti Értéktőzsdén.

A bankpapír 3,59 százalékkal, 3658 forintig emelkedett, de napközben még 3700 forint fölött is járt. Szintén látványosan menetelt tegnap az FHB és Bécsben az Erste. A szakemberek szerint a nemzetközi piacokon tapasztalható kedvező hangulat repíti a régiós bankpapírokat, de a dollár gyengülése is kedvez nekik.

Az OTP-t a Concorde ráadásul alulárazottnak tartja versenytársaihoz képest, és év végi fair árát 4301 forintra emelte. Ha a jókedv kitart a piacokon, akár már rövid távon is elérheti az OTP árfolyama a 4 ezer forintot, a szakemberek azonban arra figyelmeztetnek, ha rossz hírek érkeznek és megfordul a hangulat, gyorsan zuhanni kezdhet a bankpapír. Az elemzők épp ezért azt tanácsolják: aki olcsón vásárolt a részvényekből, realizálja a nyereséget, amíg nem késő.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.