BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lakáshitelesek! Jövő héttől igényelhető az áthidaló hitel

Július 28-tól vehetőek igénybe azok a kedvezmények, amelyek a gazdasági válság hatásai miatt nehéz helyzetbe került lakáshitelesek megsegítését célozzák – áll a Pénzügyminisztérium közleményében. A program célja az, hogy megakadályozzák az átmeneti fizetési nehézségbe kerülőknél, hogy elveszítsék lakóingatlanjukat.

A kedvezményeket azok a munkanélküliek vehetik igénybe, akiknek munkaviszonya 2008. szeptember 30-át követően szűnt meg – valószínűleg a válság miatt -, illetve azok a munkájukat el nem vesztő személyek, akik hitelt érdemlően igazolni tudják, hogy a háztartás megváltozott teherviselő képessége átmenetileg nem teszi lehetővé a törlesztő részletek fizetését.

 

A nehéz helyzetbe került lakáshitelesek meghatározott ideig, de legfeljebb két évig csökkentett törlesztő részleteket fizethetnek. Ez az összeg munkanélkülieknél legalább 10 000 forint, azoknál pedig akik munkájukat nem vesztették el legalább a havi jövedelmük 30 százaléka. A különbözetet az adós számára folyósított áthidaló kölcsön pótolja, melynek felvételéhez az állam készfizető kezességet vállal. A bank az áthidaló kölcsön után a kamaton kívül más terhet nem számíthat fel.

 

 

Az áthidaló kölcsön felvételére az eredeti kölcsönt folyósító pénzintézetnél 2010. június 30-ig van lehetőség. A munkanélküli igénylőknek be kell mutatniuk a munkaviszony megszűnését igazoló iratot és az állami foglalkoztatási szerv igazolását arról, hogy az igénylő álláskeresőnek minősül. A nem munkanélküli igénylőnek háztartása nettó havi jövedelmét kell igazolnia.

 

Részletes információk az áthidaló kölcsön igénybevételéről a Pénzügyminisztérium honlapján találhatóak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.