BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kidurranhat az "OTP lufi" - Mi lesz ma a tőzsdén?

Korrekciót, az OTP "lufi" esetleges kidurranását, vagy a bankpapír árfolyamának stagnálását várják hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők.

Juhász Richárd, a CONCORDE Értékpapír Zrt. üzletkötője szerint az OTP emelkedése "lufi", ami akár már hétfőn kidurranhat.

A bróker úgy véli, a múlt hét utolsó három kereskedési napján lényegében stagnált a tőzsdeindex, ami már jelezte, hogy a vevők elfogytak.

Az Egis dinamikus emelkedése néhány nyugati elemző felminősítésének köszönhető, de Juhász Richárd szerint nem feltétlenül nekik kell hinni. Réczey Zoltán, a BUDA-CASH Brókerház Zrt. elemzője kisebb korrekciót vár az európai és amerikai határidős piacok "üzenete" alapján.

A nemzetközi piacokat, és a magyart sem makró, sem vállalati hírek "nem befolyásolják" hétfőn. A magyar piac pénteken alulteljesített a nemzetközi piacokhoz képest, ezért várható kisebb korrekció.

Úgy vélte, az OTP-ben kereskedők minden bizonnyal kivárnak a héten megjelenő gyorsjelentés időpontjáig, így addig a bankpapír árfolyamában nem várható jelentős elmozdulás.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 30,88 pontos, 0,17 százalékos csökkenéssel, 17.820,15 ponton zárt pénteken.

 A részvénypiac forgalma 29,9 milliárd forint volt pénteken, a vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest.

A Mol 345 forinttal, 2,51 százalékkal 13.400 forintra csökkent, 1,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 63 forinttal, 1,42 százalékkal 4.498 forintra erősödött, forgalmuk 24,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 9 forinttal, 1,31 százalékkal 680 forintra esett, forgalma 1,9 milliárd forint volt. A Richter papírok árfolyama 100 forinttal, 0,28 százalékkal 36.400 forintra nőtt, a részvények forgalma 972,6 millió forintot ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.