BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Végre a devizahitelesek is örülhetnek

Több piaci fejlemény is kedvez a hazai devizahiteleseknek, így a következő hónapokban várhatóan mérséklődnek az adósokat terhelő törlesztőrészletek.

A hazai alapkamat hétfőtől 8 százalékra mérséklődött, és az elemzők további vágásokat várnak. A csökkenő alapkamat következtében olcsóbbá váló források pedig mérsékelhetik a bankok likviditáshiányát, amely a hitelezés felfutásához, valamint a kamatlábak csökkenéséhez vezethet.

Emellett a forint – kisebb megingásokkal – töretlenül erősödött az elmúlt hónapokban, és zsugorodásnak indultak a banki forrásköltségek is. Szakértők azonban arra figyelmeztetnek: a hitelintézeteket semmi sem kötelezi arra, hogy a hazai fizetőeszköz gyengélkedése idején egyoldalúan módosított szerződések feltételeit a számukra kedvezőbbé váló piaci környezet következtében enyhítsék.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.