BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Goldman Sachs: 3 milliárdos profit, 5 milliárd bérekre

A Goldman Sachs további 5 milliárd dollárt különít el bónuszokra és fizetésekre, miután a bank óriás 3 milliárd dolláros profitot jelentett a múlt negyedévben.

A pénzintézet dolgozói ezzel 2009-ben 16,75 milliárd dolláros fizetési- és bónusz kereten osztozkodhatnak, miután a Goldman Sachs a vártnál jobb negyedéves eredményekről számolt be – írja a Guardian.

A nettó forgalom 12,37 milliárd dollárt tett ki, a nettó bevétel pedig 3,19 milliárd dollárra rúgott a szeptember 25-vel végződő három hónapos időszakban. A befektetési banki üzletág 31, a tanácsadói szektor 47 százalékkal teljesített rosszul, mint az előző év azonos időszakában.

A kereskedelmi és fő befektetési részlegek forgalma azonban jelentősen nőtt, igaz, még így is 7 százalékkal elmarad az idei második negyedévtől. A Goldman 0,82 dolláros részvényenkénti nyereséget termelt, felülmúlva a Wall Street 0,49-0,51 dolláros becslését.

Lloyd Blankfein, a bankóriás elnök-vezérigazgatója a kihívások ellenére a stabilizálódás, sőt, egyes helyeken a növekedés jeleit látja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.