BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengülő forint - Valuták az euró/dollár fogságában

Csütörtök reggel a forint 273,34/euró volt vételi oldalon, tovább gyengülve a szerdai késői 272,63/euróról.

A dollár erősödése nem tesz jót a közép-kelet-európai valutáknak, sorsukat csütörtökön is az euró/dollár viszony fogja alakítani, a forintét várhatóan 272-275/euró között, írta elemzők véleményét idézve csütörtök reggel a Dow Jones hírügynökség.

A dollárt erősítő, kockázatkerülő hangulatot már szerdán táplálta az Európai Központi Bank (EKB) egyik igazgatótanácsi tagjának nyilatkozata arról, hogy az EKB talán már az első félévben elkezdi fokozatosan visszavonni a rendkívüli likviditásnövelő programjait. Az amerikai Fed szerdán megerősítette, hogy márciusban abbahagyja a jelzáloggal támogatott értékpapírok piaci vásárlását: ott ez lesz az első "kivonulási intézkedés" a válságellenes állami programból.

A forint szerdán 0,74 százalékkal, a zloty 0,49 százalékkal, a cseh korona százalékkal 0,55 gyengült az euróval szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.