BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hol tart most a gyengülő forint árfolyama?

Minimálisan gyengült a forint csütörtökön reggel; 7 órakor egy euró 269,60 forintot ért a nemzetközi bankközi devizapiacon, ahol előző este 269,52 forinton jegyezték.

A forint/euró árfolyam alig változik a hétfői kamatcsökkentés óta, miután a kamatvágás teljes mértékben megfelelt a piaci várakozásoknak. Csütörtökön is várhatóan viszonylag szűk sávban, 268 és 273 forint között mozog majd az euró jegyzése, de a dél-európai euróövezeti tagországok sokasodó gondjai miatt inkább a sáv gyenge oldalán - mondta egy kereskedő a DowJones hírügynökségnek.

Az euró az idén eddig 0,36 százalékkal gyengült a forinthoz viszonyítva.

A forinthoz hasonlóan a térség más devizáinak euró árfolyama is alig változott csütörtökön reggel. Az euró 0,17 százalékkal 25,826 cseh koronára gyengült, és 0,10 százalékkal 3,979 lengyel zlotyra erősödött szerda estéhez képest.

Egy dollár 200,15 forintot ért csütörtökön reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon, a dollár így 0,61 százalékot erősödött az előző esti, és 5,90 százalékot a tavaly év végi árfolyamhoz képest.

 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.