BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zsugorodó biztosítási piac

A három évvel ezelőtti szintre süllyedt vissza tavaly a piaci szereplők díjbevétele

Tavaly további 7,3 százalékkal 826 milliárd forintra csökkent a biztosítási szektor díjbevétele, a piac forgalma csaknem a három évvel ezelőtti szintre esett vissza. A biztosítók adózás előtti nyeresége 1,7 százalékkal 71,8 milliárd forintra zsugorodott, az adózott profit nem egészen 4 százalékkal 58,4 milliárd forintra csökkent - derül ki a PSZÁF adataiból. A biztosítóintézetek befektetései eközben rekordösszegre, csaknem 2 ezer milliárd forintra ugrottak.

A két fő biztosítási ágazat közül az életbiztosítási szegmens ment össze nagyobb mértékben. Az élet ág összesített díjbevétele több mint a tizedével csökkent, 415,6 milliárd forintra. Információink szerint az egyik legnagyobb vesztese az Aviva volt, de a piaci átlag fölött zsugorodott az Allianz, az Union, az Uniqa és az ING díjbevétele is. Akadtak növekvők is, mint a CIG Pannónia Biztosító, az MKB életbiztosítója és a K&H és a Posta Bizosító.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.