BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétéves csúcson a BUX, másfél évesen az OTP

Alig lehetett ráismerni a nemzetközi piacokra, a fontos mutatók többsége lokális csúcson zárt tegnap. A délelőtti erős start a dubaji kormány 9,5 milliárd dolláros kölcsönének volt köszönhető, amelyet a Dubai World kap adósságátstrukturálása fejében, délután viszont a vártnál jobban alakult az USA-ban újonnan regisztrált munkanélküliek száma, és a görög kimentés körül váratlanul beállt kedvező fordulat adott hozzá a globális optimizmushoz.

 A BUX a kétéves csúcsnál valamivel magasabban, 25 ezer pont fölött zárt, 2,5 százalékos ralival. Közel 40 milliárd volt a parkett forgalma. Az OTP is másfél éves csúcsra került, a bankpapír majdnem 5 százalékot drágult, 7400 forintra. A Mol árfolyama 2,48 százalékkal, 20 700 forintra nőtt, a Magyar Telekom jegyzése 2,13 százalékot emelkedett, 766 forintra. Egyedül a Richter esett vissza 0,45 százalékkal, 43 700 forintra.

A nemzetközi devizapiacon éreztette hatását a görög válság enyhülése, az euró tízhavi mélyből erősödött vissza 1,33-as érték fölé. Viszont a hazai kereskedésben régen zárt olyan nyugodt napot a forint, mint tegnap, egész nap 264 forinton jegyezték az eurót, 197,80 forinton a dollárt és 185 forinton a frankot. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.