BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma nem várható sok mozgás a forinttól

Péntek reggel a forint 263,92/euró volt vételi oldalon, kissé jobb a csütörtöki késői 264,12/eurónál.

Pénteken alig várható mozgás a közép-kelet-európai valuták árfolyamában. A forint szűk sávban alakulhat, 263,70-264,50 euró között vételi oldalon, írta elemzők véleményét idézve péntek reggel a Dow Jones hírügynökség.

A forint viszonylagos népszerűségét az euróból való, kisebbfajta piaci kiábránduláson kívül az magyarázza, hogy a térségi valuták közül a forint hozamelőnye a legnagyobb az alacsony kamatú euróhoz és dollárhoz képest, miközben, szintén piaci megítélés szerint, Magyarországnak a legnagyobb az esélye az államháztartási hiány csökkenésére középtávon. Ezért a forint az utóbbi hetekben kezdte utolérni a kisebb adósságú, gazdaságilag jobban teljesítő térségi országok valutáinak javulását. Így tavaly márciushoz képest 15 százalékkal jobb most az euróval szemben, miközben például a zloty 17 százalékkal erősödött.

A forintot is fékezi azonban az, hogy az euró gyengüléséből elsősorban a dollár profitál, és az a piaci várakozás is visszafogja, hogy a Magyar Nemzeti Bank hétfőn bizonyára folytatja a kamatcsökkentést.

A forint csütörtökön százalékkal, a cseh korona százalékkal, a zloty százalékkal erősödött az euróval szemben.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.