BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentés a gazdagokról: Keveset várnak 2010-től

A világ leggazdagabb magánbefektetői még mindig óvatosan ítélik meg az idei kilátásaikat, de az ingatlan várhatóan továbbra is meghatározó eleme lesz a hosszú távú portfóliójuknak – állapítja meg a Citi Private Bank Wealth Report 2010 című felmérése.

A visszafogott várakozásokat jól tükrözi, hogy a megkérdezett ügyfelek mindössze 5 százaléka számít arra, hogy ez évben jelentős hozamokat érhet el: további 4 százalék várja azt, hogy a vagyona apad, a túlnyomó többség pedig stagnálást vagy enyhe emelkedést jelez előre.

A legnépszerűbbnek egyértelműen az ingatlanbefektetések bizonyultak – a megkérdezett ügyfelek 30 százaléka ezeket tartotta a legjobbnak –, majd az értékpapírok következtek, amelyeket a válaszadók csaknem egynegyede preferált. Az ingatlanszektorban ugyanakkor többségben voltak azok, akik a lakóépületektől vártak sokat, míg a kereskedelmi célú ingatlanok piacában a szektorra szavazók nem egészen egyharmada bízik inkább.

David Poole, a Citi Private Bank nagy-britanniai részlegének vezetője az eredmények kapcsán leszögezte: a felmérés minden évben érdekes eredményeket hoz, és ez az idén sincs másként. Bár az értékpapír- és ingatlanpiac nagymértékben korrigált az elmúlt időszakban, a vagyonos befektetők még mindig meglehetősen bizonytalanok a gazdasági kilátásokat illetően, hiszen elenyésző hányaduk vár szignifikáns javulást 2010-től. Az is egyértelműen látszik – tette hozzá Poole –, hogy a vagyonos befektetők még mindig a portfóliójuk meghatározó részeként tekintenek az ingatlanra, és szeretnek is befektetni ebbe a szektorba.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.