BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Volksbank: indul a prémium banki üzletág

A Volksbank Magyarország Zrt. most induló prémium banki üzletágában az ügyfelek már 10 millió forint befektetésekor is kiemelt figyelemben részesülnek – közölte lapunkkal a hitelintézet.

„A Volksbank kiemelt lakossági ügyfelei főként az alacsonyabb kockázatú termékeket preferálják, csak nagyon kis hányaduk érdeklődik a kockázatosabb termékek iránt” – hangsúlyozta Kiss Zoltán, a Volksbank vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: a válság hatására a befektetők óvatosabbá váltak, nem szeretik hosszabb távon elkötelezni magukat.

A vagyonkezelési fókusz hazai erősödését jelzi, hogy az elmúlt egy évben elsősorban befektetési alapokkal bővült a termékskála. Ezzel együtt a portfóliók még mindig alacsony kockázatról tanúskodnak, ebben nagy szerepe volt a betéti ak-cióknak is, amelyek lecsengésével előtérbe kerülhetnek a kockázatosabb, nagyobb hozamú termékek is. A magyarországi bankszektor private banking szegmense jelenleg több mint 1900 milliárd forint értékű magánvagyont kezel, ez mintegy 40 ezer ügyfelet jelent. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.