BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétheti csúcs - A parkettre ugrott a bika

Az európai részvények jegyzése új, kétheti csúcsot ért el csütörtökön, miután a globális gazdaságba vetett befektetői bizalom javult a legújabb amerikai gazdasági adatok hatására.

Az amerikai lakás- és autóeladásokkal kapcsolatos jó hírek azt jelzik, hogy javul a gazdaságba vetett bizalom - fogalmazott David Bulk, a BGC partnere. A FTSEurofirst 300 reggel fél kilencre 1,8 százalékot emelkedett, ezzel két hete nem látott magasságot érve el.

A bankpapírok, így a Banco Santander, a Barclays és az UniCredit is erősítettek, miközben az energiaipari részvények az elhúzódó Mexikói-öbölbeli olajhelyzet miatt veszítettek értékükből - jelenti a Reuters.

Az olaj ára 74 dollár fölé kúszott barrelenként csütörtökön Ázsiában, miután egy jelentésből kitűnt: az amerikai olajkészletek a vártnál nagyobb mértékben csökkentek, a fogyasztói kereslet vélhetően növekszik.

Az irányadó minőségű olaj ára júliusi szállításra 1,39 dollárra 74,25 dollárra emelkedett hordónként, szingapúri idő szerint késő délután, a New York-i árutőzsde elektronikus kereskedelmében. A Barclays Capital szerint "ha az idegek megnyugszanak és a fundamentumok ismét érvényesülnek, az árak gyorsabban emelkedhetnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.