BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Martonyi bemondása nem segített a forinton

A nap végére veszített erejéből a forint, Martonyi Jánosnak a válság végével kapcsolatos kommentárja ellenére.

Egy euróért a zárást követően 279,98 forintot adtak, a svájci frankért 208,72 forintot adtak, a dollárral 217,45 forinton kereskednek. A forint tehát veszített a délelőtti lendületéből, holott "Magyarország túl van az akut pénzügyi válságon, az államcsőd veszélyén" - közölte Martonyi János a Magyar Európai Üzleti Tanács (HEBC) idei éves országjelentésének ismertetésekor csütörtökön.

A BUX 0,31 százalékos mínuszban, 22 838 ponton zárt, a blue chipek közül csak az OTP fejezte be a napot egész enyhe pluszban. A bankpapírért 0,01 százalékkal többet, 5 320 forinton zárt. A Mol ára 0,48 százalékkal, 20 600 forinton zárt. A Magyar Telekom ára 1,00 százalékkal, 691 forintra csökkent, a Richterért pontosan a korábbinak megfelelő árat, 45 200 forintot adtak.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Az európai gazdasággal kapcsolatban több pozitív hír is javította ma a befektetők hangulatát. Németország ma bejelentette: a korábbi 5,5 százalékról 4,5 százalékra mérsékli az idei költségvetési hiányra vonatkozó előrejelzését. Ezzel párhuzamosan az adóssághelyzetével aggodalmakat keltő Spanyolország csaknem 3 milliárd euró értékben adott el 15 éves lejáratú államkötvényeket.

A Federal Reserve némileg mérsékelte az idei növekedésre vonatkozó prognózisát. Eszerint az amerikai GDP az idén 3-3,5 százalékos növekedést ér majd el, szemben az áprilisban jósolt 3,2-3,7 százalékkal.

Az euró ma több mint két hónapja nem látott szintre erősödött a dollárral szemben, a forint átlagos formáját hozza. Egy euró jelenleg 1,2874 dollárt ér, az európai deviza május 11 óta nem járt az 1,28-a szint fölött a zöldhasúval szemben. Az euró főként a ma közzétett Fed jelentésnek köszönheti erejét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.