BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Segítenek a frankhiteleseken a bankok

Nyitott kapukat döngetett a bankok egy részénél a frissen kinevezett PSZÁF-elnök, amikor a devizahiteleknél a középárfolyamon való átváltást javasolta.

Több hitelintézet a rekordokat döntögető svájcifrank-árfolyam láttán úgy döntött: a törlesztési árfolyamnál alacsonyabb szinten váltja át a részleteket.

Van olyan bank, amely a jegybank középárfolyamát használja, mások saját árfolyamuk csökkentését, illetve maximálását vállalták határozott időre. Az adósok terheit az árfolyamok mellett a kamatok csökkentésével is lehet mérsékelni. Ezzel a módszerrel is élt több hitelintézet, így egyeseknél a válság előtti szintre süllyedtek a svájcifrank-alapú kölcsönök kamatai.

Az orosz kormány eközben bejelentette: adókedvezményekkel szorítaná vissza a vállalati devizahiteleket. A cél, hogy a külföldi devizában felvett céges kölcsönök összege több mint 50 százalékkal mérséklődjön.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.